Barcelona

Amical Mauthausen convida Cospedal a una visita als camps de concentració perquè "així aprendrà què va representar el nazisme"

L'associació que agrupa antics deportats als camps de concentració demana a la número dos del PP que rectifiqui la comparació que va fer sobre els escarnis i els nazis, en considerar que "banalitza l'horror" dels camps de concentració.

RedaccióActualitzat
L'associació Amical Mauthausen, que agrupa antics deportats als camps nazis, ha demanat a la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que rectifiqui la comparació que va fer sobre els escarnis i els nazis, en considerar que "banalitza l'horror" dels camps de concentració.

La número dos del PP va carregar dissabte passat contra l'onada d'escarnis a diputats del PP i va assegurar que eren "nazisme pur". En un comunicat enviat a diversos mitjans de comunicació, l'associació diu que és necessària "una rectificació immediata, sense excuses" perquè les paraules de la presidenta de Castella-la Manxa "són tan greus que en molts països són considerades un delicte i perseguides per la justícia".

Amical Mauthausen creu que les declaracions de Cospedal "només es poden entendre per ignorància o mala fe". En cas que sigui la primera possibilitat, la conviden a acompanyar-los a una de les visites que periòdicament fan als camps de concentració de Mauthausen o Buchenwald amb grups d'estudiants. L'associació considera que "així aprendrà el que va representar el nazisme i, a més, serà tota una novetat veure algú del govern espanyol acompanyant els deportats i els seus familiars".

En canvi, si és per mala fe, Amical Mauthausen li demana que dimiteixi "immediatament dels seus càrrecs" perquè afirmen que "no és acceptable que un càrrec polític i públic de la seva rellevància es dediqui a banalitzar el nazisme només per atacar un grup de persones que s'han organitzat per defensar-se davant dels abusos i la injustícia del govern i les elits financeres".

L'associació ha penjat a la seva web una carta oberta a Cospedal en la mateixa línia.
Anar al contingut