Les forces presidencials han tallat el pas als vehicles per impedir que segueixin accedint rebels a la residència del president Hadi.
La guàrdia presidencial ha tallat el pas als vehicles per impedir que segueixin accedint rebels a la residència del president Hadi. (Font: Reuters)
El Iemen

Amenaça de cop d'estat al Iemen amb l'assalt xiïta al palau presidencial

La propietat del president rep des de les 15.00 un intens foc d'artilleria per part de forces armades, que intenten encapçalar un cop d'estat a la capital

RedaccióActualitzat

Un grup de rebels xiïtes ha irromput amb armes de foc la residència del president iemenita, Abd-Rabbu Mansour Hadi, a Sanà, la capital.

La ministra Nadia al-Sakkaf ha dit des del seu compte de Twitter que la propietat del president està rebent des de les 15.00 d'avui, dimarts, "foc d'artilleria intens per part de forces armades situades a les teulades de davant de la residència presidencial".

Segons apunten diverses fonts, el president Hadi es troba dins i els rebels estan saquejant el seu dipòsit d'armes. Aquest atac podria significar que el cop d'estat ha començat al Iemen, on va esclatar la violència aquest dilluns.

Per la seva banda, el secretari general de la ONU, Ban Ki-moon, ha demanat aquest dimarts que finalitzin els combats i ha reclamat a les parts que compleixin els compromisos que havien acceptat prèviament i tornin el poder a les autoritats legítimes.

Anar al contingut