Ambler Moss al Centre Carter d'Atlanta
Atlanta

Ambler Moss, l'home que ha fet possible la trobada entre Puigdemont i Carter

Moss, que ha convidat Puigdemont al Centre Carter, té una gran relació amb Catalunya: és membre de l'Institut d'Estudis Catalans i va rebre la Creu de Sant Jordi

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha trobat aquest divendres amb Jimmy Carter gràcies al paper d'Ambler Hodges Moss. És un dels anomenats ambaixadors del Centre Carter d'Atlanta amb una estreta vinculació amb Catalunya.

Moss va ser vicecònsol dels Estats Units a Barcelona entre els anys 1964 i 1966. I d'aquella època en va quedar una gran relació amb el país. Fins i tot va escriure un llibre d'aquella època "(Quatre) barres i estrelles. Memòries d'un ambaixador nord-americà a Catalunya".

 

Ambler Moss va promoure el reconeixement del català en els serveis del Departament d'Estat dels Estats Units. Una de les seves filles es diu Montserrat.

Moss és membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans i jurat del Premi Internacional Catalunya, que Carter va rebre el 2010.

El 1986 va rebre la Creu de Sant Jordi

Moss és una persona molt propera a Jimmy Carter. Va ser ambaixador a Panamà durant la seva presidència del 1972 al 1982. Ha estat ell l'encarregat de fer arribar en diverses ocacions la situació de Catalunya a l'expresident dels Estats Units. I ha estat ell qui ha convidat Puigdemont a la reunió anual d'ambaixadors al Centre Carter a Atlanta, on finalment ha pogut reunir-se amb Jimmy Carter.

Anar al contingut