Montmeló

Amb l'empremta dactilar n'hi haurà prou per pagar qualsevol servei

Una empresa catalana proposa a l'hora de pagar en un establiment que no calgui ni pin ni contrasenya, a través d'un sistema de reconeixement de les empremtes dactilars. És un sistema nou que ja s'ha començat a comercialitzar.

RedaccióActualitzat
Arriba la fi dels moneders, les butxaques i les contrasenyes per memoritzar. Amb l'empremta dactilar n'hi haurà prou per pagar qualsevol servei. La idea és de l'empresa catalana Paytouch, una "starp-up" tecnològica, la primera al món que està intentant implantar una plataforma de pagament que funciona escanejant els dits.

Segons Xavier Peso, director general de Paytouch, "No he de posar el pin, no he de posar contrasenyes, no he de firmar, simplement posant els dits en cinc segons ja hauré pagat".

Sergi Almar, director tecnològic de Paytouch, diu "Fem un pagament a través de l'entitat bancària, que ens garanteix que hi ha fons i que la gestió s'ha pogut fer satisfactòriament".

Per donar-s'hi d'alta cal adreçar-se a una estació de registre i vincular les dades biomètriques a les de la targeta de crèdit. El procés només es fa un cop a la vida. Ara com ara, molt pocs establiments han adquirit aquest sistema i es treballa per difondre'l internacionalment en hotels, creuers o parcs temàtics.

"Un altre escenari on es pot aplicar és allà on fas pagaments freqüents, cada setmana vas a la mateixa gasolinera o al mateix supermercat", diu Xavier Peso

Als usuaris no se'ls cobra pel servei. Són els establiments qui en suporten el cost.

Han calgut dos anys i mig per desenvolupar el projecte abans de comercialitzar-lo. Ara, el Ministeri d'Indústria l'ha incorporat al programa AVANZA.

Anar al contingut