Un dels treballadors del Mobile World Congress amb una mascareta (EFE/ Toni Albir)
Un dels treballadors del Mobile World Congress amb una mascareta (EFE/ Toni Albir)

Amazon també renuncia al Mobile pel coronavirus: quarta baixa en una setmana

RedaccióActualitzat

La por del coronavirus de la Xina continua provocant baixes al Mobile World Congress (MWC). En menys d'una setmana, quatre empreses s'han donat de baixa de l'edició d'enguany. L'última: el gegant Amazon.

L'empresa ha confirmat que se suma a Nvidia, Ericsson i LG i renuncia a venir a Barcelona a finals d'aquest mes de febrer en la cita més important del món de la telefonia mòbil.

Amazon encara no ha fet oficial la decisió, però ja l'ha confirmada a través del seu portaveu:

"Per brot i les contínues preocupacions al voltant del nou coronavirus, Amazon es retirarà d'exhibir i participar al Mobile World Congress 2020."

Amazon tenia previst ocupar dos estands al Mobile World Congress, un a la fira d'emprenedors 4 Years From Now.
 

Els organitzadors anuncien restriccions i controls

GSMA, l'organitzadora del Mobile World Congress, ha anunciat, coincidint amb la notícia d'Amazon, mesures per garantir la seguretat a la fira i calmar els visitants. Entre altres coses, no es permetrà l'accés a la fira dels viatgers que vinguin de la província xinesa de Hubei, on hi ha la ciutat de Wuhan, epicentre del contagi.

A més, totes les persones que arribin del país asiàtic hauran de demostrar que han estat fora 14 dies abans. Aquest és el temps d'incubació de la malaltia. El congrés vol evitar així qualsevol contagi.

També es faran controls de temperatura durant el MWC.
 

Quarta baixa en un setmana

Amazon és, juntament amb LG, el nom més important que fins ara ha renunciat a participar en el MWC. No tant pel pes en tecnologia i presència en la fira com per la rellevància de la seva marca, molt coneguda pel gran públic.

La coreana LG va ser la primera a fer el pas i des de llavors s'hi han sumat Ericsson primer i Nvidia després, en un degoteig pràcitament diari.
 

Les cancel·lacions comencen a generar preocupació, malgrat que des de les administracions es continuen fent crides a la calma. Aquest dissabte, l'acaldessa de Barcelona, Ada Colau, demanava no fomentar "l'alarma social":

"Hem de comportar-nos amb normalitat i no fomentar l'alarma social, que no fa més que complicar les coses. Hem de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries."

L'organitzadora del Mobile, GSMA, va emetre un comunicat per reaccionar a l'absència d'Ericsson en què mantenia que la fira "es farà com estava prevista". Això era abans de saber-se les baixes d'Nvidia i Amazon.


Salut demana calma

La reacció de les grans companyies tecnològiques no s'adiu, però, al diagnòstic de la situació que fan les administracions i les autoritats sanitàries. El Departament de Salut, aquesta setmana, ha fet una crida a la calma assegurant que "el sistema està absolutament preparat".

El cert és que a Catalunya encara no s'ha detectat cap cas de coronavirus. El cas més pròxim detectat és a les Balears, amb un ciutadà britànic aïllat amb una càrrega vírica baixa i que va viatjar a les illes passant per Barcelona. A Espanya, hi ha un cas a les Canàries que tampoc és greu.
 

Al Mobile World Congress s'espera la participació de milers de professionals i 2.800 expositors. Tant els organitzadors com les administracions han preparat un protocol per tractar qualsevol cas de coronavirus.

ARXIVAT A:
Coronavirus Mobile World Congress
Anar al contingut