Barcelona

Amazon arriba a Espanya amb un apartat de llibres en català

La botiga "online" d'Amazon a l'estat espanyol ha obert les seves portes per als usuaris amb un ampli catàleg de productes hores abans de ser presentada oficialment en roda de premsa aquest dimecres a la tarda. L'aterratge d'Amazon s'ha avançat així un dia respecte del que s'havia anunciat la setmana passada. La versió per a Espanya de la botiga per internet Amazon ja està en línia i compta amb una oferta de productes que va més enllà dels llibres, i que inclou des de xumets per a ninots fins a impressores. No obstant, Amazon.es no ofereix el seu producte estrella, el Kindle, el seu lector d'"e-books". Pel que fa als llibres, el web té un apartat de llibres en català, on ofereix més de 50.000 referències. El que no està previst de moment és traduir la pàgina al català.

Actualitzat
Els rumors del desembarcament d'Amazon a Espanya existien des de fa temps, però la setmana passada es van disparar després d'haver-se anunciat que el vicepresident de la companyia per a Europa, Greg Greeley, seria aquest dimecres a Madrid per fer "un anunci molt important".

Finalment la posada en marxa de la botiga, que ja compta amb diverses versions a Europa (Alemanya, Regne Unit, França i Itàlia), s'ha produït abans que Greeley fes la seva presentació aquest dimecres. Greely ha explicat que no tenen prevista la traducció de la pàgina a idiomes com el català, el gallec o el basc. Respecte de la competència que suposarà per als llibreters, el representant de la companyia nord-americana ha assegurat que "la innovació ens ajuda a vendre, però hi ha lloc per a tots".

Àmplia oferta


Els apartats de venda d'Amazon.es s'estructuren, de moment, en petit electrodomèstic, electrònica, programari, videojocs, joguines, cinema i televisió, música, rellotges i llibres físics -en espanyol, català, basc i gallec i alguns altres idiomes com anglès, francès, alemany i italià-. Pel que fa a l'apartat de llibres en català, de moment hi ha 50.770 referències disponibles.

Amazon.es comercialitza productes nous -que es distribueixen en diferents terminis en funció dels diners que es paguin per l'enviament- i ha inclòs també el Marketplace, on s'ofereixen productes de segona mà.

Servei d'enviament per any

Amazon Espanya ha habilitat un servei d'enviament garantit del producte que costa 14,95 euros a l'any. Els clients que el contractin podran gaudir-ne durant un mes en període de proves i tindran l'enviament garantit en 2 o 3 dies a qualsevol localitat de la Península i les Illes Balears i Canàries. També podran optar per l'enviament garantit en 24 hores pagant 2,99 euros per comanda.

Pel que fa als usuaris que ja tenen compte en les botigues d'Amazon en d'altres països, com el Regne Unit o els Estats Units, poden entrar amb el seu usuari i contrasenya al web espanyol.

Encara sense Kindle

No obstant això, els consumidors espanyols que desitgin adquirir un Kindle hauran de fer-ho a través de la botiga matriu d'Amazon als Estats Units, on s'hauran d'adreçar també per comprar els llibres electrònics per llegir amb aquest dispositiu.

Als Estats Units, el catàleg d'Amazon inclou tot tipus de productes, des aliments orgànics fins a accessoris per al jardí, roba, productes de bellesa, complements vitamínics o menjar per a mascotes.

La botiga per internet Amazon s'ha consolidat com el portal més gran i més diversificat de vendes en línia del món des del seu llançament el 1995.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut