L'empresari espanyol Amancio Ortega s'ha convertit en l'home més ric del món (EFE)
L'empresari espanyol Amancio Ortega s'ha convertit en l'home més ric del món (EFE)
La Corunya

Amancio Ortega dona 320 milions per renovar equips oncològics de tot l'estat

Compraran 290 equips oncològics d'última generació als hospitals públics

RedaccióActualitzat

La fundació d'Amancio Ortega, fundador i màxim accionista d'Inditex, ha donat 320 milions d'euros per poder comprar 290 equips oncològics d'última generació als hospitals públics de tot l'estat per renovar la tecnologia del diagnòstic i el tractament de radioteràpia.

Aquest programa, que fins ara només s'havia desenvolupat a Galícia i a Andalusia, s'estén a totes les comunitats després d'haver arribar a principis d'acord amb les respectives conselleries, que preveu formalitzar aviat.

Cada any es diagnostiquen a Espanya més de 200.000 nous casos de càncer. El 60% d''aquests requereix un tractament de radioteràpia. En aquest sentit, assegura la fundació, aquests nous equips permet fer un diagnòstic més precís i tractaments més eficaços.

"La incorporació d'equipaments d'última generació, com la mamografia digital o els acceleradors lineals avançats, permet fer diagnòstics més precisos i proporcionar als pacients tractaments més eficaços, menys agressius i de menys durada."

El 2015 la fundació ja va donar 17 milions d'euros al Servei de Salut gallec per finançar la renovació tecnològica de tots els centres de diagnòstic i el tractament oncològic del sistema públic de salut.

♦ Zara, la història de l'home més ric del món ♦

Anar al contingut