Madrid

Amaia Montero deixa La Oreja de Van Gogh i comença una carrera en solitari

Amaia Montero, fins ara vocalista de La Oreja de Van Gogh, ha deixat el grup. La banda donostiarra ho ha confirmat mitjançant un comunicat a la seva pàgina web. Montero, que liderava el grup des de fa onze anys, començarà una carrera en solitari i, de fet, té previst treure el primer disc l'any que ve. També treballen en un àlbum pel 2008 la resta de La Oreja de Van Gogh, que continuaran junts. Els músics han expressat la "tristor" que els suposa la decisió de la cantant, que ha desmentit els intensos rumors sobre les desavinences amb els altres membres de la banda.

Actualitzat

Pablo Benegas, Álvaro Fuentes, Xabi San Martín i Haritz Garde, els altres quatre components de la formació, han anunciat que La Oreja de Van Gogh no desapareix, sinó que continuen component i, fins i tot, tenen previst treure al mercat un nou disc al llarg de l'any vinent. 

Amaia Montero va ser l'última d'incorporar-se al grup, que va iniciar la seva carrera el 1996 de forma amateur, mentre els seus components estaven estudiant a la Universitat de Sant Sebastià. Poc es podien pensar que es convertirien en un dels grups més exitosos de l'estat espanyol i que vendrien més de 6 milions de discos en els onze anys d'història de la formació.

El debut discogràfic de La Oreja de Van Gogh va arribar el 1998 amb el disc "Dile al sol", seguit per "El viaje de Copperpot", "Lo que te conté mientras te hacías la dormida" i "Guapa", que va sortir a la venda l'abril del 2006 i es va convertir en l'àlbum més venut a Espanya l'any passat.

Per tal de celebrar la primera dècada junts, el desembre passat van treure al mercat "Más guapa", un treball creat especialment per als seus nombrosos fans, que incloïa les cançons de "Guapa" i d'altres rareses, amb el qual van guanyar el Grammy Llatí 2006 al millor àlbum pop, set discos de platí i es va convertir en l'àlbum més venut de l'any.

Anar al contingut