"AMADOR" i "MEDIANERAS" a la Berlinale

El 10 de febrer va arrencar la 61a edició de la Berlinale. Durant 10 dies, la ciutat de Berlín es converteix en el focus d'atenció de la cinematografia mundial.

Dins de la secció Panorama, secció dedicada al cine independent amb estil personal, es presenten "AMADOR" de Fernando León,  coproduïda per Televisió de Catalunya i "MEDIANERAS" de Gustavo Taretto, que compta amb la col·laboració de TVC.


"AMADOR"
La Marcela és una noia jove que es troba en una situació financera difícil. Se li obre el cel quan troba feina: cuidar l'Amador mentre la seva família se'n va de vacances. Tots dos aviat comencen a compartir secrets: la Marcela està embarassada, però ningú ho sap, i l'Amador sap que li queda poc temps de vida. La relació que sorgeix entre ells dos se centra en la proximitat de la vida i la mort. Al cap de pocs dies, l'Amador es mor i deixa la Marcela en una situació difícil. Davant un dilema moral, la Marcela demostrarà que no sempre la mort posa fi a la vida.

Fitxa tècnica:

Direcció i guió: Fernando León de Aranoa
Producció: És una coproducció de Televisió de Catalunya, Mediaproducción i Reposado Producciones
Producció: Fernando León de Aranoa i Jaume Roures
Producció delegada de TVC: Elisa Plaza
Intèrprets: Magaly Solier, Celso Bugallo, Pietro Sibille, Sonia Almarcha, Fanny de Castro
Música: Lucio Godoy
Director de fotografia: Ramiro Civita



"MEDIANERAS"
MEDIANERAS és la història de la Mariana, en Martín i de la ciutat on viuen, Buenos Aires. Tots dos viuen a la mateixa cantonada, en edificis diferents, un davant de l'altre, però no es troben mai. En Martín és poc sociable i fa un parell d'anys que gairebé no surt de casa, des que la xicota el va deixar. La Mariana també ha patit una ruptura i ha tornat al lloc on vivia sola, cosa que troba depriment.  A partir d'aquí, tant ell com ella fan el seu camí per separat, mirant de refer les seves vides en una ciutat envoltada de parets mitgeres, parets que els uneixen i alhora els separen.


Fitxa tècnica:

Direcció i guió:
Gustavo Taretto
Producció: Eddie Saeta S.A. i Rizoma amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.
Productor: Luis Miñarro, Hermán Musaluppi, Natacha Cervi i Christoph Friedel
Producció delegada de TVC: Rosa Bosch
Intèrprets: Pilar López de Ayala, Javier Drolas, Inés Efrón, Carla Peterson, Jorge Lanata, Rafael Ferro, Adrián Navarro, Alan Pauls i Miguel Dedovich.
Música: Gabriel Chowjnik
Director de fotografia: Leandro Martínez


Els premis es lliuraran el dissabte 19 de febrer, al vespre, al Berlinale Palast.



Anar al contingut