Bogotá

Álvaro Uribe pren possessió com a president de Colòmbia per segona vegada

El president de Colòmbia, Álvaro Uribe, ha jurat el càrrec de cap d'Estat pel període 2006-2010, després de ser reelegit en les eleccions del 28 de maig. Uribe assumeix el càrrec amb un alt nivell de popularitat i el compromís de finalitzar les tasques iniciades. En els quatre anys del seu primer mandat, Uribe ha aconseguit restablir la sensació de seguretat dels colombians i aquests el van premiar amb 7,3 milions de vots. La seva política de "seguretat democràtica", amb el suport de nombrosos recursos dels Estats Units, ha debilitat les guerrilles, tot i que encara no les ha derrotat.

Actualitzat
L'advocat de 54 anys es va convertir en el primer mandatari en la història colombiana en ser reelegit per dos mandats consecutius, després de la reforma constitucional que ell mateix va proposar el 2004.

Uribe ha pres possessió amb el seu vicepresident, el periodista Francisco Santos, en presència d'onze presidents i quatre vicepresidents, el príncep d'Astúries, en representació d'Espanya; i dignataris d'altres nacions i organismes internacionals. En concret, els presidents de Costa Rica, Xile, Equador, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua, Panamà, el Paraguai i Perú, i els vicepresidents de l'Argentina, Bolívia, Cuba, l'Uruguai i Veneçuela han estat presents en l'inici del segon mandat d'Uribe.

El mandatari ha promès complir la Constitució davant la presidenta del Senat, Dilian Francisca Toro, enmig d'un espectacular dispositiu de seguretat per evitar atemptats terroristes. Les autoritats colombianes han adoptat mesures extremes de seguretat a Bogotà i altres ciutats per evitar que es repeteixin els fets de fa quatre anys, quan un atemptat de les FARC va causar una vintena de morts i 70 ferits mentre Uribe jurava el càrrec.

Durant la seva presidència, Uribe ha fet de la seguretat una de les prioritats de la seva obra de govern. En el seu primer mandat, han condemnat els segrestos i els assassinats, i s'ha reobert la possibilitat de viatjar per carretera amb relativa tranquil·litat. És en aquesta tranquil·litat, inexistent durant prop de dues dècades, on cal buscar la causa de l'enorme popularitat d'Uribe.
Anar al contingut