Madrid

Álvarez: "No estàvem preparats per conviure amb el riu de merda en què s'ha convertit país i ens ha esquitxat"

Álvarez reitera la seva defensa al dret a decidir

RedaccióActualitzat

A Madrid ha començat el congrés de la UGT que ha de rellevar Cándido Méndez, després de 22 anys al capdavant del sindicat. Josep Maria Álvarez, de la UGT de Catalunya, que aspira a succeir-lo, ha fet autocrítica pels casos de corrupció que hi ha hagut al sindicat i ha assegurat en una entrevista a "Els matins" de TV3 que a partir d'ara actuaran amb total transparència. 

"El sindicat necessita millorar la seva gestió administrativa, fer-la més transparent. Hem de reconèixer que no estàvem preparats per conviure amb un riu de merda, que és en el que s'ha convertit en bona part el nostre país. Ens han esquitxat en els últims anys, crec que de manera bastant injusta".

En qualsevol cas, Josep Maria Álvarez considera que cal "canviar l'organització sindical perquè protegeixi els treballadors més febles" .

La defensa del dret a decidir d'Álvarez li pot complicar l'elecció per succeir Méndez. De fet, hi ha dos candidats més: el líder del sindicat a les illes Canàries i el de la sectorial del Transport, i Méndez no amaga les seves preferències per aquest últim. Amb tot, Álvarez ha reiterat a TV3 la seva defensa al dret a dicidir:

 "Estic entre aquest 80% de catalans que vol que Catalunya pugui decidir de forma lliure."

Álvarez també ha defensat la seva candidatura:

 "Méndez deixa la secretaria general de la UGT i jo m'ho agafo amb il·lusió. Tinc més del 40% dels avals."

I ha afegit:  "Els que em recorden que vaig dir que em jubilava no deuen voler que em presenti."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut