San Fernando de Henares

Álvarez-Cascos assegura que no sap res de donacions ni de comissions al PP

L'exvicepresident amb el govern Aznar ha negat haver rebut mai cap trucada ni del PP ni de Bárcenas perquè adjudiqués contractes

RedaccióActualitzat

En aquests dos primers dies de la setmana, els membres de l'antiga cúpula del PP declaren com a testimonis pel cas Gürtel. Aquest dilluns ja ho ha fet Francisco Álvarez-Cascos, exsecretari general del PP i exvicepresident amb el govern Aznar, que ha negat que la sigla PAC, que apareix en la comptabilitat B de l'extresorer Luis Bárcenas, es refereixi a ell.

Contràriament al que va dir Francisco Correa, cervell de la Gürtel, Álvarez-Cascos ha negat que hi hagués finançament il·legal del PP a través d'obra pública mentre ell va ser ministre de Foment, i diu que no sap res de donacions ni de comissions al partit.

"Mai vaig rebre cap trucada ni cap indicació relacionada amb adjudicacions i concurs

"Desconec si el senyor Correa va fer aquest tipus d'activitats. Ho desconec absolutament. Durant els anys que jo vaig ser secretari general del partit, i en l'activitat del partit, que és l'única en què m'he relacionat amb el senyor Bárcenas en aquests anys, en la seu i en les activitats pròpies del partit, jo no tinc cap motiu de retret en la conducta del senyor Bárcenas com a gerent del partit

 

 

L'exvicepresident ha explicat que, després del que va passar al 1990 amb l'escàndol Naseiro, "en el PP no hi havia molta afició als donatius i a les aportacions". Encara que ha reconegut que, "formalment", ell havia d'ocupar-se d'aquesta qüestió, Álvarez-Casos ha dit que es "limitava" a "refrendar" amb la seva firma les "activitats ordinàries de la tresoreria" dels populars. Cascos, que ha declarat com a testimoni de la defensa de Bárcenas, ha assegurat que no va cobrar diners en efectiu al marge del seu sou.

El judici continuarà aquest dimarts amb les declaracions com a testimonis dels exsecretaris generals del PP Javier Arenas i Ángel Acebes i els exministre Jaime Mayor Oreja i Rodrigo Rato, condemnat a 4 anys i mig per les targetes Black a Caja Madrid.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut