Madrid

Álvarez assegura que el pla per millorar Rodalies Renfe comença a donar fruits però l'oposició no s'ho creu

Les explicacions al Congrés de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, sobre les actuacions del govern central per millorar les rodalies a Catalunya no han convençut l'oposició. Álvarez assegura que les mesures urgents ja comencen a donar fruits, i ha assegurat que Catalunya rep més inversions ferroviàries que mai. Però l'oposició no s'ho creu. CiU li ha reclamat el traspàs de les rodalies, i ERC li ha demanat que dimiteixi.

Actualitzat
Magdalena Álvarez ha volgut obrir la seva compareixença al Congrés dels Diputats expressant la seva "preocupació" i demanant "disculpes" als usuaris per la situació en què es troba Rodalies Renfe, i apuntant ràpidament que la situació actual respon a les "deficiències" i la "manca d'inversió" que va trobar l'executiu de Zapatero. Aquesta estratègia de passar el mort a l'executiu del Partit Popular ja ha enfrontat la ministra amb el senador català del PP, Josep Piqué, en la sessió del matí a la cambra alta.

Al Congrés, la ministra ha desplegat la llarga llista de mesures que Foment ha impulsat per solucionar "tan aviat com sigui possible" les problemàtiques, i ha anunciat que Foment posarà en marxa el sistema Ertms (que va provocar l'endarreriment en les obres de l'AVE) a Rodalies Renfe de Barcelona. Álvarez també ha aportat dades que permeten comptabilitzar que des de l'octubre del 2006 fins al març del 2007 només les obres de l'AVE han afectat la circulació de 1.001 trens.

L'oposició no es creu la ministra


Els arguments de la ministra no han convençut gens ni mica l'oposició de Convergència i Unió i d'Esquerra Republicana. Els dos partits han carregat durament contra la ministra i, mentre que els republicans n'han demanat la dimissió pels continus retards i avaries, CiU ha exigit el traspàs de la gestió de Rodalies Renfe a la Generalitat.
Anar al contingut