Madrid

Álvarez anuncia que els usuaris afectats pel tall de rodalies viatjaran gratis fins que l'AVE arribi a Barcelona

Els usuaris afectats pel tall de rodalies viatjaran gratis fins que l'AVE arribi a Barcelona. Així ho ha anunciat la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, en una entrevista a TVE. D'aquesta manera, ha assegurat la ministra, el govern té en compte els "inconvenients" que ha provocat a les rodalies l'arribada de l'alta velocitat Barcelona i, precisament per això, "farà l'esforç" de no cobrar els bitllets fins que l'AVE no estigui en ple funcionament. Álvarez també s'ha referit a les peticions de dimissió al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, la ministra ha assegurat que no s'ha trobat mai sola i que potser s'ha explicat malament sobre els problemes que podien provocar les obres de l'alta velocitat.

Actualitzat

Magdalena Álvarez ha assegurat que les línies de Rodalies que s'han vist afectades per les obres que porten l'alta velocitat a Barcelona seran gratuïtes fins que l'AVE estigui en ple funcionament. La ministra ha dit també que, tot i que suposarà "esforç grandíssim", el govern ha decidit emprendre aquesta mesura pels "inconvenients" que han causat les obres als barcelonins.

Fins ara, les línies alternatives d'autobusos a les tres línies de Rodalies afectades -C-2, C-7 i C-10- són gratuïtes. Tot i això, Álvarez considera que és "un despropòsit anar més enllà", responent així a la petició de CiU, que ha demanat que el tren de Tarragona a Barcelona sigui gratuït. "Tots els espanyols voldríem que tot fos gratuït", ha manifestat.

D'altra banda, la ministra ha confirmat que el seu ministeri "calcula" que la línia C-2 podrà restablir-se aquest dissabte, un cop finalitzin "els treballs per determinar que no es produiran noves inestabilitats". En un primer moment, ha recordat, es posarà una via única que donarà el servei al 57% dels ciutadans afectats i "d'aquí a poc temps" es posarà en servei l'altra via. Mentrestant, continuarà el servei alternatiu d'autobusos, que funcionarà fins que es tingui la seguretat que no es produiran nous incidents.

Anar al contingut