Alumnes de l'Institut Gili i Gaya de Lleida protesten pels comentaris homòfobs d'un professor
Alumnes de l'Institut Gili i Gaya de Lleida protesten pels comentaris homòfobs d'un professor
Lleida

Alumnes d'ESO planten un professor per dir que "ser homosexual és antinatural"

Els alumnes de quart de l'Institut Gili i Gaya de Lleida denuncien a la direcció que el mestre de filosofia hauria fet comentaris homòfobs durant la classe

RedaccióActualitzat

Alumnes d'ESO de l'Institut Gili i Gaya de Lleida planten el professor de filosofia pels comentaris homòfobs que va fer durant la classe. Els alumnes de 4t d'ESO es van aixecar i van abandonar la classe de filosofia aquest dilluns després d'un debat a classe sobre les relacions afectives entre un home i una dona.

Segons els estudiants, que han portat la queixa a la direcció del centre, el professor va dir a la classe:

"Ser homosexual és antinatural, és com un coix o un borni, és inexplicable."

Des de la direcció del centre han portat el cas a Ensenyament, que ha de decidir si pren o no alguna mesura, i un inspector també anirà al centre per analitzar el cas.

A mig matí, desenes d'alumnes s'han concentrat al centre en senyal de protesta.

 

Per la seva banda, el Sindicat d'Estudiants de Secundària de Lleida ha manifestat el seu rebuig a aquest tipus de comentaris, que diuen que falten al respecte i que són intolerables dins les aules, i el col·lectiu LGTBI Colors de Ponent ha fet arribar el cas a l'Observatori contra l'Homofòbia.

El professor reconeix l'error

El professor de filosofia, després, ha admès que es va equivocar. Ensenyament no té previst obrir-li cap expedient, però, tal com explica el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida Miquel Àngel Cullerés, organitzarà una trobada entre el docent i els alumnes perquè s'excusi públicament.

"Evidentment haurem de fer una actuació en directe, al mateix centre amb l'alumnat, intermediant amb la inspecció educativa per poder fer aquesta mena de cara a cara, aquestes disculpes."

El docent, que té 40 anys de carrera, aquest dimecres no ha anat a l'institut i, per tant, encara no s'ha pogut fer la trobada amb els alumnes en què els hauria de demanar disculpes.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut