Primera audiència pública en el ple municipal d'Altafulla
Altafulla vol que els veïns tinguin veu després d'haver exercit el vot.
Altafulla

Altafulla programa audiències municipals per donar participació als veïns en les decisions del poble

Els veïns d'Altafulla tenen vot i ara també veu. El nou equip municipal ha posat en marxa la seva promesa electoral: audiències públiques. Per primera vegada, els ciutadans han estat convocats a la sala de plens de l'ajuntament on han pogut fer preguntes, resoldre dubtes i proposar canvis en el futur municipal. A la primera sessió hi han assistit una trentena de veïns, dels 4.700 que té el poble. El consistori vol repetir l'experiència cada dos mesos i ampliar-ho a més ciutadans. L'alcalde compara la iniciativa amb el moviment 15-M i es marca com a objectiu fer una política més participativa i arrelada en els veïns.

Actualitzat
Altafulla celebrarà cada dos mesos una audiència pública per donar participació als veïns en la política municipal. El consistori ja era dels pocs que donava la paraula al públic en els plens municipals, però ara va més enllà.

El nou govern municipal, format per Alternativa per Altafulla i Solidaritat Catalana, ha posat en marxa un programa d'audiències públiques a la sala de plens de l'ajuntament. Era una promesa electoral i ja l'han fet realitat.

En el primer ple obert, hi han assistit una trentena de veïns que han tingut l'oportunitat de plantejar problemes i rebre una resposta immediata. L'acte s'ha celebrat seguint el model d'una roda de premsa. Els veïns han pogut preguntar i rebre la resposta a les seves demandes per part dels sis regidors que formen l'actual equip de govern.

L'alcalde, Fèlix Alonso, compara la iniciativa amb el moviment 15-M. Diu que com ells, vol impulsar "una democràcia més participativa". Alonso creu que aquestes audiències haurien de ser una pràctica habitual a tots els municipis "per fer els ajuntaments més transparents".

L'audiència es pot seguir en directe a través del web de la ràdio municipal.


Anar al contingut