Santa Perpètua de Mogoda

Alstom tanca un principi d'acord per augmentar la producció i crear llocs de treball a Santa Perpètua de Mogoda

La direcció i els sindicats d'Alstom han tancat un principi d'acord per augmentar la producció i crear llocs de treball a la fàbrica que la multinacional té a Santa Perpètua de Mogoda. Es flexibilitzaran les condicions laborals dels nous empleats i s'ampliarà la jornada en 60 hores anuals de forma gradual, d'ara al 2016. Ara són els treballadors i la matriu de l'empresa a París els que l'han de ratificar.

RedaccióActualitzat
La direcció i els sindicats d'Alstom han tancat un principi d'acord per augmentar la producció i crear nous llocs de treball a la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda. Es flexibilitzaran les condicions laborals dels nous empleats i s'ampliarà la jornada en 60 hores anuals de forma gradual, d'ara al 2016, segons ha explicat el secretari d'ocupació de la Generalitat, Ramon Bonastre. Per la seva banda, el president del comitè d'empresa d'Alstom, Gabriel Moreno, s'ha mostrat satisfet.

La direcció i els sindicats, juntament amb la mediació de la Generalitat, han tancat el principi d'acord a les 7 del matí, després de 15 hores de reunió. Ara són els treballadors i la matriu de l'empresa a París els que l'han de ratificar.

Fa dos anys Alstom va aplicar un ERO a la fàbrica de Santa Perpètua que va afectar més de 200 treballadors i ara la plantilla és de 650. Al juliol la multinacional francesa va adjudicar la fabricació de diversos trens per al metro de Riad, a Polònia, i va condicionar futures comandes a la fàbrica catalana a una retallada de sou dels treballadors.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut