Alstom i Siemens es fusionen per crear un gegant ferroviari europeu

Suposarà un volum de negoci de més de 15.000 milions d'euros i que farà front al gran competidor xinès CRRC Corp.

RedaccióActualitzat

La companyia francesa Alstom i l'alemanya Siemens han anunciat que es fusionen i creen un gegant europeu del sector ferroviari, amb un volum de negoci de més de 15.000 milions d'euros.

La nova empresa estarà dirigida per l'actual responsable d'Alstom, Henri Poupart-Lafarge, cotitzarà a la borsa de París i tindrà la seu a la capital francesa.

Siemens controlarà el 50% de la societat i tindrà el suport del govern francès, que controla el 20% dAlstom a través de Bouygues.

L'operació ha creat polèmica a França, on l'oposició a Macron ha acusat el govern de desmantellar la indústria francesa i claudicar davant dels interessos alemanys. No se sap encara com afectarà aquesta fusió la planta d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda.

Fer front al gegant xinès

El comunicat anuncia una fusió "entre iguals" amb l'objectiu de crear una potència europea que pugui fer front a la competència internacional, sobretot del fabricant xinès CRRC Corp., que uneix les dues principals empreses del sector d'aquest país. L'aparició de la fusió xinesa representa un actor dominant a l'Àsia que ha suposat un canvi en la dinàmica del mercat global.


Aquest acord suposa un dur revés per a l'empresa canadenca Bombardier, que està negociant amb Siemens constituir una aliança en la construcció de trens.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut