Santa Perpètua de Mogoda

Alstom exigeix més sacrificis als treballadors de la planta de Santa Perpètua de Mogoda

La multinacional francesa exigeix més sacrificis als treballadors de la planta de Santa Perpètua de Mogoda malgrat el preacord firmat el mes passat amb els sindicats. Els treballadors hauran de referendar la nova proposta en assemblea si volen nous encàrrecs per a la planta catalana.

RedaccióActualitzat

Deu hores de reunió i la mediació de la Generalitat no han servit per posar d'acord la direcció i el comitè d'empresa de la factoria Alstom de Santa Perpètua de Mogoda. Direcció i comitè tenien firmat un preacord. Els treballadors el van referendar, però a la seu central d'Alstom a París es va modificar, es van rebaixar les compensacions per les 490 hores flexibles i per l'augment de 62 hores anuals de feina.

La proposta final de la multinacional francesa la votarà l'assemblea de treballadors dimarts que ve.

Des de la direcció d'Alstom prometen un gran futur a la factoria de Santa Perpètua amb la construcció de tots els tramvies i metros per a l'exportació si els treballadors accepten aquestes retallades que han de fer més competitiva la fàbrica. Aquest estiu ja es va perdre una gran comanda per fabricar els combois del metro de Riad, a l'Aràbia Saudita, i ara estan en joc futurs encàrrecs.

El comitè, però, vol garanties. Dimarts, els 650 treballadors d'Alstom tindran la paraula i el vot.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut