Barcelona

Als treballadors ja els preocupa més conservar la feina que el seu sou

La crisi ha fet canviar les prioritats dels treballadors espanyols. Ara els treballadors situen com a principal preocupació conservar el lloc de treball, quan abans era el seu sou. Aquesta és una de les principals conclusions del baròmetre sobre el clima laboral a Espanya. Encara que el 59% dels empleats creu que el seu poder adquisitiu és insuficient, el 45% posen en primer lloc la inquietud de no perdre la feina. El baròmetre també apunta que Catalunya és la comunitat autònoma on la motivació per la feina continua sent més elevada.

Actualitzat
A diferència del 2008, quan la principal preocupació dels treballadors era el seu nivell salarial, els treballadors espanyols han dit que la seva principal preocupació és la seguretat per conservar el lloc de treball. Un 45% dels empleats han respost que aquesta és la seva prioritat, sobretot entre els 35 i els 55 anys. En canvi, entre els joves de 18 a 29 anys situen com a principal preocupació el sou. Així ho diu el baròmetre sobre el clima laboral a Espanya del 2010, elaborat per l'empresa Endenred i l'escola de negocis IESE.

Segons l'estudi, els treballadors no pensen ara a canviar de feina. No és perquè estiguin contents amb la companyia, sinó perquè consideren que trobar un nou lloc de treball ara és molt complicat. "La gent té por de perdre el lloc de treball. Hi ha falta d'esperança i això és el pitjor que pot passar", ha dit la responsable de l'enquesta, Nuria Chinchilla.

En general, els treballadors consideren que els seus superiors podrien ser més eficaços i millorar l'organització dels equips. La crisi també ha fet que en els últims dos anys hagi baixat l'índex de satisfacció a la feina. Alhora, creix la percepció de la feina com una obligació i una rutina, en detriment d'alguna cosa que reporta orgull o plaer.

Catalunya, la més motivada

En aquest sentit, Catalunya és la comunitat autònoma on la motivació per la feina continua sent més elevada. Segons els autors de l'estudi, les raons poden ser que aquí s'ha avançat més en l'aplicació de mesures de flexibilitat que permeten que els treballadors es puguin organitzar més bé les tasques.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut