Automobilisme

Alonso esclata abans del GP d'Itàlia i considera que la Fórmula 1 ja no és un esport

Fernando Alonso i Renault han esclatat abans de la disputa del Gran Premi d'Itàlia de Fórmula 1 al circuit de Monza. El pilot asturià, que en els entrenaments d'ahir va ser penalitzat pels comissaris en una decisió polèmica, ha fet una roda de premsa sorpresa abans de la cursa i s'ha mostrat indignat. Alonso ha assegurat que la Fórmula 1 ja no és un esport i considera que la FIA està afavorint els interessos de Ferrari. El director esportiu de l'escuderia Renault, Pat Symons, va assegurar ahir que la decisió dels comissaris va ser sorprenent.

Actualitzat

Fernando Alonso ha entrat al circuit de Monza molt enfadat, amb cara de pocs amics i fent un gest amb el dit polze cap a baix per mostrar el malestar per una sanció que considera que està totalment fora de lloc. En una roda de premsa improvisada i acompanyat pel director esportiu de l'escuderia Renault, Flavio Briatore, i del cap d'enginyers, Pat Symonds, Alonso s'ha mostrat indignat per la sanció dels comissaris i ha assegurat que la Fórmula 1 ja no és un esport.

Documentats amb un vídeo i amb la telemetria dels temps, Renault ha defensat que Alonso sortia amb el cotxe tocat i que intentava arribar a la línia d'arribada el més ràpid possible per començar la seva volta llançada i remuntar posicions. De fet, Symonds ha confirmat que els temps d'Alonso en aquesta volta eren sensiblement millors dels seus anteriors registres.
Poc després, Alonso s'ha reunit amb els comissaris de la FIA per repassar vídeos de curses anteriors en què Michael Schumacher havia comès accions irregulars, com per exemple la sortida del GP de Turquia o el salt a la ziga-zaga a Hongria quan Pedro Martínez de la Rosa intentava avançar-lo.

Els comissaris de Fórmula 1 van sancionar Alonso per obstaculitzar Massa en la seva última volta de classificació, en una decisió molt controvertida. L'asturià, que havia fet el cinquè millor temps, haurà de sortir des de la desena posició de la graella ja que els comissaris van anul·lar tots els seus registres de l'última sessió classificatòria.

El president de la FIA defensa la sanció

Mentrestant, el president de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA), el britànic Max Mosley, ha defensat la sanció imposada pels comissaris a Fernando Alonso. Respecte a les declaracions d'Alonso, Mosley ha dit que Alonso sempre diu "aquestes coses que cap esportista ha de dir quan està escalfat".

"Quan es pensa tranquil·lament sobre el que ha passat, s'opina d'una altra manera", assegura el president de la FIA. Segons Max Mosley, "els comissaris s'han limitat a aplicar el reglament, sense tenir en compte els noms dels implicats", per afegir que les dades indiquen que "Felipe Massa va ser destorbat per les turbulències d'Alonso al revolt parabòlic i això li va fer perdre temps".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut