Madrid

Alonso es reunirà avui amb Rumsfeld en la seva primera visita oficial als EUA

La retirada de les tropes espanyoles de l'Iraq va ser un tema que va tibar les relacions entre l'estat espanyol i els EUA. Gairebé un any i mig després de la trobada a Washington entre el llavors ministre espanyol, José Bono, i el secretari de Defensa nord-americà, Donald Rumsfeld, ara José Antonio Alonso viatja als EUA, en la seva primera visita oficial, per trobar-se avui amb el seu homòleg nord-americà. El ministre considera que les relacions entre tots dos països és bona. Alonso i Rumsfeld van coincidir al maig en el marc de la cimera de ministres de Defensa de l'OTAN a Brussel·les.

Actualitzat

El programa oficial de la visita comença a Washington, amb una ofrena floral a la Tomba del Soldat Desconegut. Després Alonso visitarà la DIA, l'Agència d'Intel·ligència Americana de la Defensa, i a continuació viatjarà al Pentàgon per trobar-se amb Rumsfeld.

En aquesta gira pels Estats Units, però ja dimarts, Alonso es convertirà en el primer ministre espanyol de Defensa que visita l'OEA, l'Organització d'Estats Americans. Com a últim acte per aquell dia, visitarà el Comandament de Transformació de l'OTAN a la base de Norfolk. A la tarda, s'envolarà cap a Nova York per trobar-se amb el secretari general de les Nacions Unides, Kofi Annan.

Durant la seva entrevista amb Kofi Annan, José Antonio Alonso traslladarà al secretari general de l'ONU el compromís ferm del govern espanyol, i de les forces armades, en les diverses operacions de pau en què participen. El ministre creu que aquestes operacions han anat agafant, d'una manera progressiva, una importància primordial en la política de defensa i seguretat de l'estat espanyol i de la Unió Europea.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut