Canes

Almodóvar presenta amb èxit la seva última pel·lícula, "Volver", al Festival de Canes

El director manxec Pedro Almodóvar ha enfilat la catifa vermella al Festival de Canes per presentar la seva última pel·lícula, "Volver", que opta a la Palma d'Or del certamen. Almodóvar competirà amb Nani Moretti, que presenta la pel·lícula "El caimán", un film sobre Silvio Berlusconi; amb l'obra de Sofia Copola, "Maria Antonieta", i amb "Le vent se lève", de Ken Loach. "Volver" ha rebut una aclaparadora ovació, i cada cop s'estén més la sensació que Almódovar acabarà amb la Palma d'Or a les mans. El director diu que prefereix mantenir l'esperit de perdedor i no fer-se gaires il·lusions.

Actualitzat

Pedro Almodóvar s'ha començat a postular com a guanyador de la Palma d'Or a Canes. Al matí, en una projecció per a la premsa, "Volver" ha rebut una aclaparadora ovació, i a la tarda s'ha estrenat de forma oficial amb molt bona acollida. Per això cada cop s'estén més la sensació que Almódovar aconseguirà un dels pocs guardons que fins ara se li han resistit.

Almodóvar ha tornat per setzena vegada a Canes per participar en el festival, ara amb una reflexió sobre la maternitat i la mort ambientada a la Manxa. El director ja va obtenir el premi a la millor direcció, el 1999, per "Todo sobre mi madre", i a la Croissette va presentar també "La mala educación", fa dos anys, encara que fora de concurs.

Però Almodóvar també té directors de pes amb els quals haurà de competir per obtenir la Palma d'Or al Festival de Cinema de Canes. Un d'ells és Nanni Morett, que presentarà la seva pel·lícula "El caimán", sobre Silvio Berlusconi; també Sofia Coppola, amb "María Antonieta", paper que encarna Kirsten Dunst. El britànic Ken Loach i el finlandès Aki Kaurismaki, amb "Laitakaupungin valot" també opten al premi a la millor pel·lícula, així com els mexicans Guillermo del Toro i Alejandro González Iñarritu amb "El laberinto del fauno" i "Babel", respectivament.

De moment, el cinema combatiu del britànic Ken Loach i el xinès Lou Ye se li han avançat i ja han presentat els seus films, dins la lluita per aconseguir la Palma d'Or de la 59a edició del Festival de Cinema de Canes. El primer, amb "The Wind that Shakes the Barley", un emotiu drama sobre el conflicte de la independència a Irlanda i el segon, "Palacio de verano", una història d'amor i desamor amb la revolució xinesa del 1989 com a teló de fons. Loach ha recollit els primers aplaudiments de la crítica, mentre que Ye ha avorrit el públic.

Al certamen també hi participa el realitzador català Manuel Huerga. Ho farà en la secció oficial "Un certain regard" amb la pel·lícula "Salador", la història de l'anarquista Salvador Puig Antich, condemnat a mort l'any 1974. La 59a edició del Festival de Canes s'acabarà el 28 de maig amb el director Tony Gatlif i la seva visió de "Transylvania".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut