Nova York

Almodóvar, ovacionat per la crítica en la presentació de "Volver" al Festival de Cinema de Nova York

La pel·lícula "Volver", del director de cinema Pedro Almodóvar, ha començat el camí per lluitar per l'Oscar. El film ha rebut una forta ovació en la projecció que s'ha fet per a la premsa acreditada al Festival de Cinema de Nova York. Almodóvar s'ha mostrat entusiasmat per la rebuda i, sobretot, perquè "Volver" ha estat triada com a peça central d'aquest festival.

Actualitzat

"Volver", l'últim film de l'espanyol Pedro Almodóvar, ha arrencat la seva trajectòria nord-americana cap als Oscars, amb la seva projecció davant la premsa acreditada en el Festival de Cinema de Nova York, on ha obtingut una gran ovació. El director manxec no ha volgut perdre's l'esdeveniment, ja que Nova York és la millor porta d'entrada al mercat nord-americà.

A més, l'elecció de "Volver" com a peça central del festival és un bon auguri, ja que cinc de les últimes deu cintes que van ocupar aquesta posició van acabar lluitant pels Oscars.

"No em sento nerviós", ha apuntat el director quan se li ha preguntat per la seva probable assistència a la gala dels Oscars, "el que em sento és gras. Però no passa res, encara tinc temps de posar-me a dieta", ha bromejat.

Almodóvar es mostra confiat que el seu film, "que està agradant molt als EUA", acabarà sent nominat com a millor pel·lícula estrangera, tot i que no creu que pugui optar a altres categories, com la de millor pel·lícula, millor director o millor actriu per a Penélope Cruz, com apunta la premsa especialitzada.

"Quan Penélope i jo vam veure les crítiques, no podíem creure el que estàvem llegint. Però realment no crec que puguem optar a una altra categoria perquè, reconeixem-ho, els Oscars són uns premis americans per a la indústria americana", ha apuntat.

No obstant això, Almodóvar ja ho va aconseguir el 2003, amb l'Oscar al millor guió original per "Hable con ella", pel·lícula per la qual també va optar al premi al millor realitzador. Tres anys abans havia guanyat el seu primer Oscar, aquest cop com a millor pel·lícula de parla no anglesa, amb "Todo sobre mi madre".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut