El Caire

25 morts i prop de 50 ferits en un atemptat al Caire

RedaccióActualitzat

Almenys 25 morts i prop de 50 ferits en una explosió prop de la catedral copta del Caire, al barri d'Abasiya, segons fonts dels serveis de seguretat egipcis.

Segons una font policial, l'atemptat s'ha fet amb un artefacte explosiu col·locat a la porta de l'església de Sant Pere i Sant Pau, situada al costat de la catedral copta de Sant Marc, seu del patriarca de l'església ortodoxa copta, Teodor II.

L'explosió ha tingut lloc durant una missa en què participava un gran nombre de fidels. L'explosiu s'ha posat a l'entrada de l'església que dóna a un carrer molt transitat. Moltes de les víctimes són dones i criatures.

Un centenar de persones, en la seva majoria cristians coptes, s'han manifestat davant de la catedral copta en protesta per l'atemptat i per exigir responsabilitats per la mort d'almenys 25 persones. Els manifestants han demanat la dimissió del cap de l'estat egipci, Abdel Fattah al-Sisi i del ministre de l'interior, Magdy Abdel Ghaffar. El primer ministre ha estat rebut amb crits de justícia quan ha visitat l'església copta ortodoxa.

De moment, ningú no ha reivindicat l'atemptat. Les forces de seguretat egípcies han de fer front a freqüents atemptats islamistes contra elles. L'últim gran atac contra la comunitat cristiana en una església va ser fa sis anys.

Els coptes ortodoxos d'Egipte són uns deu milions, la comunitat cristiana més gran al Pròxim Orient.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut