Cerdanyola

Almenys una desena d'escoles ja saben que perdran línies de P3 el curs vinent

Sindicats de mestres i la FaPaC reclamen igualtat de condicions amb la concertada

A. Fàbregas/ I. MonterdeActualitzat

Divendres vinent comença el període de preinscripció escolar per al curs 2018-2019 i ja s'ha confirmat que hi haurà centres de Cerdanyola, Cardedeu, Olot, Molins de Rei o Ripollet que perdran línies de P3.

Fa dos anys, una resolució del Parlament va instar el Departament d'Ensenyament a no eliminar cap línia per a alumnes de dos i tres anys a l'escola pública. L'any passat, l'acord de pressupostos va permetre bloquejar el tancament de grups de P3 abans de les preinscripcions. Però aquest any això no es repetirà.

Quan falta una setmana perquè comenci el termini de preinscripció, una desena d'escoles públiques ja saben que el curs vinent perdran una línia de P3.

 

La davallada demogràfica és una de les causes, però en moltes escoles opinen que s'hauria d'esperar a conèixer la demanda concreta que hi ha a cada centre abans de decidir el nombre de línies que s'obren o es tanquen. 

És el que opinen els professors i pares de l'Escola Saltells de Cerdanyola, que ja han sortit al carrer per protestar perquè Ensenyament retirarà una de les dues línies de P3 que tenen actualment. Això, diuen, comprometrà la qualitat de l'educació:

"Tancar les línies vol dir mantenir classes de P3 de 25, 26, 27... Per tant, demanem esponjar, demanem baixada de ràtios, que és el que pensem que és qualitat."

 

Des dels sindicats i la FaPaC es reclama igualtat de condicions amb l'escola concertada i aprofitar la situació per tenir menys alumnes a cada aula. Per Ramon Font, portaveu d'USTEC, aquest tancament preventiu "és un greuge comparatiu amb la concertada".

La presidenta de la FaPaC, Belén Tascón, considera que no caldria concertar línies si no hi ha necessitats reals d'escolarització i s'eliminen línies a la pública:

"Queda clar que no podem concertar línies si no hi ha necessitats d'escolarització, i si resulta que queden línies públiques ocioses, no hi ha aquestes necessitats. Concertem a partir que hem omplert les línies públiques."

 

A  l'Escola Dolors Granés de Cardedeu també saben que no recuperaran el P3 que van perdre l'any passat. Al poble, totes les escoles són públiques i tenen dues línies cadascuna. La plataforma "A Cardedeu en volem deu" reclama que no se'n perdi cap més.

 

 

Mònica Casilari, cap d'estudis de l'Escola Dolors Granés, explica que al febrer Ensenyament ja els va comunicar que no recuperarien la línia de P3 en un futur:

"Al febrer se'ns comunica que se'ns traurà el grup i també que se'ns traurà a partir d'ara la línia. És a dir, que progressivament cada curs sortirem amb un grup menys de P3 i per tant de mica en mica anirem esdevenint una escola d'una línia."

Altres municipis que també es veuran afectats per la reducció de línies de P3 són Olot, Molins de Rei i Ripollet.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut