Una de les cases afectades per la forta explosió (EFE)
Una de les cases afectades per la forta explosió (EFE)
Tui

Almenys dos morts i 30 ferits en explotar una pirotècnia a Pontevedra

Les dues víctimes mortals serien un matrimoni que tenia dos fills menors d'edat

RedaccióActualitzat

Ja hi ha almenys dues víctimes mortals per l'explosió de material de pirotècnia en un habitatge de Paramos, al municipi de Tui, a la província gallega de Pontevedra, una explosió que també ha causat una trentena de ferits.

En concret, els serveis de salut han atès 37 persones, de les quals 7 són menors. Els ferits presenten contusions, fractures, cremades i traumatismes. Fonts sanitàries han explicat que "cap cas té un pronòstic molt greu".

El material pirotècnic que ha explotat estava emmagatzemat de manera il·legal en un annex d'un habitatge.

 

A causa de l'explosió, 33 famílies han hagut de ser desallotjades de casa seva, de les quals 27 han pogut passar la nit a casa de familiars i la resta ho han fet en allotjaments facilitats per l'ajuntament.

La segona víctima l'han trobada aquest matí a la mateixa casa on ahir van trobar una dona, i se sospita que es tracta del seu marit.

El cos, de tota manera, encara no ha pogut ser identificat degut a l'estat en què es troba.

 

La dona va ser trobada ahir a la tarda, després que el fill gran del matrimoni alertés que els seus pares eren dins del domicili familiar.

El menor, de 13 anys, també va resultar ferit i va ser traslladat a l'hospital.

Les tasques de rescat s'han reprès aquest matí després que els Tedax han comprovat que no hi havia risc de més explosions.

 

La forta explosió ha passat aquest dimecres a les 16.25, i ha causat, a més, nombrosos danys materials en un radi de diversos quilòmetres, a causa de la gran magnitud de l'ona expansiva.

Després de la deflagració hi ha hagut un incendi que ha generat una gran columna de fum que es podia veure des de punts elevats de Vigo. A la zona es poden observar les destrosses a les cases properes.

 

La Xunta ha activat tots els protocols del Pla Territorial d'Emergències i s'han mobilitzat mitjans de les forces i cossos de seguretat, sanitaris, dos helicòpters i els equips d'emergències.

S'ha establert un perímetre de seguretat de 400 metres per risc d'explosió. A més, hi ha risc de contaminació per sofre a la zona.

Anar al contingut