Washington

Almenys tres franctiradors van disparar a Kennedy, segons un nou examen balístic

Un nou examen balístic apunta a la tesi del complot en l'assassinat del president nord-americà John F. Kennedy, segons un nou estudi publicat als EUA. Aquest estudi, que ha recorregut a mètodes moderns de càlculs estadístics i anàlisi química, mostra que Lee Oswald no va ser l'únic franctirador en l'assassinat de Kennedy l'any 1963. A més, conclou que els fragments de projectil que es van trobar podrien provenir d'almenys tres tipus de bales diferents. Els investigadors afirmen que les proves que els experts d'aleshores van avançar per eliminar la possibilitat d'un segon assassí són fonamentalment errònies.

Actualitzat
Un nou examen balístic afavoreix la tesi del complot en l'assassinat del president nord-americà John F. Kennedy, segons un nou estudi que s'ha fet públic als EUA.

L'estudi l'han elaborat investigadors de la Universitat de Texas i William Tobin, excap del Departament Balístic de l'FBI. Tobin diu que s'ha demostrat que les proves que els experts d'aleshores van avançar per eliminar la possibilitat d'un segon assassí són fonamentalment errònies. Els investigadors expliquen que, segons les conclusions de la seva anàlisi, els fragments de projectil que es van trobar podrien provenir d'almenys tres tipus de bales diferents.

William Tobin va dirigir durant més de 20 anys el laboratori d'anàlisi de metalls de l'FBI, i va participar en l'estudi de casos com l'atac amb explosiu del 95 a Oklahoma City, o l'explosió l'any 96 a Long Island d'un Boeing 747 de la TWA que volava de Nova York a París.
Anar al contingut