Imatge d'arxiu de l'explosió d'una bomba fa un any a Al-Arish, la mateixa zona de l'atemptat d'aquest dilluns (Reuters)
Imatge d'arxiu de l'explosió d'una bomba fa un any a Al-Arish, la mateixa zona de l'atemptat d'aquest dilluns (Reuters)
El Caire

Almenys sis policies morts en un atemptat amb cotxe bomba al Sinaí

L'explosió, que ha passat en un control policial, també ha ferit nou agents més i quatre civils

RedaccióActualitzat

Aquest matí hi ha hagut una acció terrorista a Egipte. Almenys sis policies han mort en un atemptat amb cotxe bomba contra un control de les forces de seguretat egípcies a la península del Sinaí. Segons dades de l'agència oficial MENA, la deflagració ha causat també ferides a nou agents més i quatre civils.

Les mateixes fonts indiquen que els terroristes han llançat un cotxe amb explosius al lloc de control, a la zona d'Al-Masid, prop de la ciutat d'Al-Arish, i després han atacat amb fusells i llançagranades l'ambulància que estava evacuant els ferits.

La policia ha reforçat les mesures de seguretat en la regió i ha establert controls d'entrada i sortida per a tots els vehicles. De moment, cap grup ha reivindicat la responsabilitat de l'atac.

Divendres passat, l'exèrcit egipci va informar que havia frustrat un atemptat al Sinaí, en una acció que va acabar amb la mort de nou suposats terroristes. Aquests atacs contra posicions de vigilància de la Policia i l'Exèrcit del país són freqüents en el nord del Sinaí, i han augmentat encara més des de l'enderrocament militar del president Mursi, el juliol del 2013.

En aquesta regió hi ha diversos grups jihadistes. En destaca Wilayat Sina, que va jurar lleialtat a Estat Islàmic i que s'ha atribuït els atemptats més greus en aquesta zona.

Anar al contingut