Kabul

Almenys sis persones mortes en un atac suïcida durant el funeral d'un governador afganès

Almenys 6 persones han mort i 35 han quedat ferides en un nou atemptat suïcida a l'Afganistan, en aquest cas contra el seguici que acompanyava el fèretre del governador de la província de Paktia, a l'est de l'Afganistan, que va morir diumenge. Els fets han passat a la població de Khost, a l'oest de l'Afganistan, quan un home vestit amb uniforme de la policia ha fet detonar els explosius que portava al voltant del cos, durant el funeral.

Actualitzat
Entre els morts es troben almenys dos policies afganesos i l'atacant suïcida, mentre que 35 de les més de 1.000 persones que assistien a la cerimònia funerària han resultat ferides de diversa gravetat. Diferents membres del govern afganès eren entre els assistents a l'enterrament, inclosos quatre ministres.

El governador de Paktia, Abdul Hakim Taniwal, a qui van assassinar ahir, és el dirigent afganès de més rang assassinat aquest any des de Haji Qadeer, ministre de Treballs Públics, que va morir al juny del 2002. Hakim va morir diumenge en un atemptat suïcida davant de la seva residència a la ciutat de Gardez, la capital de Paktia, en un atac en què també va morir el seu secretari, a més de l'atacant, i van quedar ferits tres dels seus guardaespatlles. Un atacant suïcida va detonar els explosius que portava adherits al cos en el moment que Taniwal entrava al seu cotxe, acompanyat del seu secretari i el seu escorta.

El tinent coronel nord-americà Paul Fitzpatrick ha afirmat que "els talibans han deshonrat la santedat d'un funeral musulmà" i els rebels "no respecten la vida, l'honor, la tradició i la religió". També ha subratllat que aquest atac és una "prova per a tots els afganesos i els musulmans que els talibans estan desitjant destruir el futur de l'Afganistan i la forma de vida de la seva gent".

Durant les últimes 24 hores han mort fins a 186 talibans en aquest país a mans de les tropes estrangeres i afganeses com a part de la seva última ofensiva al sud del país. Són dades que ha fet públiques l'OTAN des de Kabul.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut