La policia científica pentina els voltants del Pont de Londres a la recerca de proves del doble atac. Reuters
Londres

Set morts i una cinquantena de ferits en un doble atac a Londres

La policia ha abatut a trets tres homes sospitosos de ser els autors de l'atac i ha detingut una dotzena de persones en relació als fets

RedaccióActualitzat

Set persones han mort en els atacs d'aquesta matinada al pont de Londres. També hi ha una cinquantena de persones que han estat traslladades a centres hospitalaris de la ciutat, sense que se'n sàpiga l'estat o la gravetat de les ferides. A més, els tres atacants han estat abatuts per trets de la policia, segons ha confirmat el cap de la unitat antiterrorista de Scotland Yard, Mark Rowley.

El nombre de víctimes mortals pot augmentar en les properes hores perquè, segons ha dit la primera ministra britànica, Theresa May, molts del ferits en el doble atac estan crítics.

El ministeri d'Exteriors ha confirmat que hi ha un ciutadà espanyol entre les persones hospitalitzades després de l'atac. El seu estat no és greu.

La policia ha detingut aquest matí una dotzena de persones en relació als fets i ha fet escorcolls en diversos domicilis de l'area de Barking, al districte est de Londres.

 

 

L'atac ha començat al pont de Londres quan una furgoneta ha envestit els vianants que eren a la vorera i després ha continuat al districte de Borough Market.  

La directora de la policia metropolitana de Londres, Cressida Dick, ha confirmat que l'atac l'han fet tres homes que encara no estan identificats. Segons ha explicat, en el termini de només vuit minuts, aquests homes han atropellat un grup de vianants i després han apunyalat un nombre indeterminat de persones en un altre escenari.

 

 

Després de l'atropellament, els atacants han volgut continuar la seva acció i s'han dirigit un altre cop en la furgoneta cap a Borough Market, a la riba sud del pont. Allà s'han aturat i han baixat del vehicle tres homes armats amb ganivets que han apunyalat indiscriminadament la gent amb qui es creuaven.

Alguns testimonis afirmen que han vist gent amb ferides d'arma blanca i com uns homes que han baixat de la furgoneta atacaven els vianants que es trobaven pel carrer.

No s'han aturat fins que la policia els ha abatut a trets.

Els tres presumptes autors de l'atemptat portaven armilles amb explosius que després s'ha vist que eren falsos.

 

 

Durant tota la nit, un nombrós contingent policial ha bloquejat els voltants de la zona del London Bridge i del Borough Market i la circulació al pont es manté tallada.

Aquest atac arriba pocs dies després de l'acció suïcida al Manchester Arena, on van morir 22 persones i un centenar van resultar ferides. I tot plegat quan falten només 5 dies per a les eleccions al Parlament britànic.

Les autoritats demanen als londinencs i també a totes les persones que són a la ciutat com a turistes que mantinguin la calma però que estiguin alerta i vigilants.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut