Els comerços regentats per immigrants, principals objectius dels atacs de grups violents
Els comerços regentats per immigrants, principals objectius dels atacs de grups violents
Johannesburg, Sud-àfrica

Almenys set morts a Sud-àfrica en una onada de violència xenòfoba

Grups de manifestants violents han atacat comerços regentats per immigrants procedents d'altres països africans, principalment Moçambic i Zimbàbue

RedaccióActualitzat

Onada de violència racista a Sudàfrica contra estrangers procedents d'altres països africans, principalment de Moçambic i Zimbàbue, que ja ha provocat la mort de set persones.

La nit de dissabte, la policia ha hagut de controlar i dissoldre grups de manifestants que intentaven atacar comerços regentats per immigrants a les ciutats de Durban i Johannesburg.

El president sud-africà, Jacob Zuma, ha anunciat que ajudarà a repatriar els estrangers que vulguin marxar per fugir de la violència xenòfoba. En un discurs davant els centenars d'immigrants que viuen en un campament de la ciutat de Durban, Zuma ha dit que els immigrants són benvinguts i que el govern treballa per garantir-ne la seguretat.

L'última onada de violència xenòfoba ha provocat sis morts i milers d'immigrants han abandonat casa seva a l'espera de ser repatriats pels seus països.

El president de Zimbàbue, d'on provenen algunes de les víctimes dels atacs, ha dit que aquests fets són molt greus i ha reclamat més implicació del govern sud-africà per frenar la violència.

Anar al contingut