Segons les primeres investigacions, la deflagració ha estat causada per un atemptat suïcida. (Foto: EFE)
Segons les primeres investigacions, la deflagració ha estat causada per un atemptat suïcida. (Foto: EFE)
Vladikavkaz

Almenys quinze morts en un atemptat suïcida a la capital d'Ossètia del Nord

Almenys 15 persones han mort i una vuitantena més han quedat ferides avui en una explosió a Vladikavkaz, la capital de la república d'Ossètia del Nord, al Caucas rus. El president d'aquesta república, Taimuraz Mamsúrov, ha dit que la deflagració ha estat causada per un atemptat suïcida. Les autoritats de Moscou han obert una investigació per acte de terrorisme.

Actualitzat
Segons les agències russes, els fets han passat al mercat central de la ciutat. Mamsúrov ha dit que la deflagració l'ha causat un vehicle amb una forta càrrega explosiva, que ha afectat els edificis del voltant. "Segons la informació que tinc fins al moment, l'explosió ha estat obra d'un terrorista suïcida que s'ha apropat a l'entrada del mercat amb un automòbil Volga-3102", ha dit el president de la república nord-caucàsica.

També ha afegit que entre les restes dels vehicles han trobat un cadàver decapitat del presumpte terrorista.

Ossètia del Nord és una de les set repúbliques russes del Caucas Nord, escenari habitual d'actes de violència contra l'estat. El pitjor exemple es remunta a l'any 2004, quan les forces russes van assaltar una escola de Beslan on un comando txetxè retenia centenars de persones. 334 persones hi van morir, 186 de les quals eren alumnes del centre.
Anar al contingut