Bagdad

Almenys quatre morts i cinc ferits en un nou atac a una penya madridista a l'Iraq mentre veien la final de la Champions

L'atac va ser a la ciutat de Naher al-Imam, a 35 quilòmetres al nord-est de Baquba, la capital de la província de Diyala

RedaccióActualitzat

Almenys quatre persones van morir ahir i cinc van resultar ferides en un nou atac contra una penya dels aficionats del Reial Madrid a l'Iraq. Els morts tenen entre 18 i 30 anys i estaven celebrant una festa modesta quan un grup d'homes armats va disparar intensament amb armes lleugeres abans de donar-se a la fuga.

L'atac va ser a la ciutat de Naher al-Imam, a 35 quilòmetres al nord-est de Baquba, la capital de la província de Diyala.

L'atac va passar aquest dissabte a la nit, quan els aficionats miraven la final de la Champions League.

Segons fonts oficials, les concentracions de joves veient partits de futbol són un dels objectius de l'organització extremista. Segons la interpretació radical de l'islam que professa Estat Islàmic, el futbol està prohibit perquè distreu els joves.

A més, han indicat que Estat Islàmic aprofita que aquests tipus d'esdeveniments solen coincidir amb hores nocturnes a l'Iraq, per perpetrar els atacs.

Les forces de seguretat s'han adonat d'això i intentaran coordinar-se amb els seguidors dels equips que vulguin seguir els partits per oferir-los protecció.

Les mateixes fonts asseguren, a més, que aquests atemptats tenen una gran cobertura informativa a escala internacional i que, per això, el grup terrorista vol aprofitar-ho.

Per la seva banda, el governador de Diyala, Muzanna al Tamimi, també ha acusat Estat Islàmic de l'atac i, en declaracions al diari iraquià "Al Mada Press", ha assenyalat que l'objectiu del grup terrorista és "provocar la discòrdia i la confrontació sectària".

El 13 de maig ja hi va haver un atac similar contra una cafeteria al nord de Bagdad, on es reunia habitualment la penya madridista. En aquella ocasió, un atemptat amb un cinturó d'explosius va matar 13 persones, 10 de les quals eren aficionats del club blanc.

Anar al contingut