Barcelona

Almenys quatre conductors catalans perden tota la puntuació en el primer dia del carnet per punts

Les infraccions de trànsit s'han reduït a la meitat en el primer dia de l'entrada en vigor del carnet de conduir per punts. Tot i això, i segons dades encara provisionals, a Catalunya prop de 200 conductors van perdre algun punt dels seus permisos de conduir, principalment per superar la taxa màxima d'alcoholèmia i per excés de velocitat. A més, en només un dia, almenys cinc conductors van perdre tots els punts. El rècord negatiu se l'ha endut un automobilista d'Olot, que ha estat detingut després de perdre 16 punts de cop per diverses infraccions.

Actualitzat

Aquesta nit, els controls d'alcoholèmia situats en diferents punts de Catalunya han pogut comprovar que els conductors es comencen a conscienciar que no es pot beure si es condueix. En un control de Lleida, per exemple, dels més de cinquanta cotxes que han parat per fer el control, només ha donat positiu un conductor novell, que ha perdut quatre dels vuit punts que tenia.

L'estrena del carnet ha anat acompanyada d'un reforç dels controls policials per fer complir una mesura que persegueix la reducció de l'índex d'accidents a les carreteres espanyoles, un dels més alts d'Europa, i acabar amb actituds negligents al volant.

Les infraccions de què s'acusa els conductors que han perdut tots el punts són tan greus que, segurament, abans de l'entrada en vigor del carnet per punts també els hauria comportat la retirada del permís per una bona temporada. Un d'ells circulava en sentit contrari per una autovia i, a més, ha donat positiu en el control d'alcoholèmia. Un altre, que també ha donat positiu, circulava marxa enrere. El tercer hauria acumulat setze punts de sanció. És estranger i no havia convalidat el permís i ja difícilment ho podrà fer. I el quart, un conductor de ciclomotor que ha fet una maniobra prohibida i ha donat positiu al control d'alcoholèmia

Infraccions a Espanya

A la resta d'Espanya també hi ha hagut conductors que han vist baixar el nombre de punts del seu permís de conduir. A Cantàbria, una dona n'ha perdut quatre després de saltar-se un semàfor vermell i a Sevilla, un jove els ha perdut tots per conducció temerària, negligència i anar molt begut. A Madrid, un conductor n'ha restat deu de cop després de fer una maniobra perillosa quan entrava a l'M-45 i donar positiu en el control d'alcoholèmia.

Precisament, Madrid i Barcelona són, de moment, les dues úniques ciutats espanyoles que estan connectades a la xarxa informàtica de la Direcció General de Trànsit i que poden aplicar directament les sancions. La resta ho faran per correu.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut