Praga

Almenys nou morts per inundacions a la República Txeca

Les intenses pluges que afecten des d'aquest dimecres a la nit el nord-oest de la República Txeca han provocat importants inundacions en què han perdut la vida almenys nou persones, segons ha informat el primer ministre txec, Jan Fischer. La xifra de víctimes mortals podria augmentar, ja que hi ha moltes persones desaparegudes i, a més, s'espera que les pluges fortes continuïn i no donin cap treva fins diumenge.

Actualitzat
Cinc persones han mort ofegades en les darreres hores a la República Txeca i quatre més han perdut la vida perquè no han pogut arribar al metge a causa de les inundacions.

L'executiu txec ha decidit enviar un miler de soldats a la zona més afectada pels ruixats i les inundacions d'aquest dimecres a la nit, la de Novy Jicin, i també ha aprovat unes ajudes humanitàries per valor de gairebé dos milions d'euros per tal de pal·liar els efectes de les pluges.

Els ruixats intensos continuaran fins diumenge, segons prediuen els meteoròlegs, i això pot complicar encara més la situació. S'espera que aquest dijous el riu Odra i els seus afluents arribin al màxim grau d'activitat fluvial. Les pluges han obligat a suspendre les comunicacions i a evacuar centenars de persones de les seves llars.
Anar al contingut