Almenys dos morts en un atac amb armes de foc en un resort turístic de Mali

Testimonis parlen de trets i columnes de fum sortint de la zona. Les forces militars del país s'han desplegat a la zona per combatre els assaltants.

RedaccióActualitzat

Un complex turístic prop de la capital de Mali, Bamako, ha tingut aquest diumenge l'atac d'un grup armat. Les autoritats del país han informat que hi ha almenys dos morts, un d'ells un ciutadà franco-gabonès, i una trentena de ferits. En un primer moment els assaltants han retingut ostatges, però les forces de seguretat han aconseguit alliberar-los. Primer s'ha parlat d'una vintena, després de més de trenta.

Alguns testimonis han descrit el que han vist: trets i columnes de fum sortint de la zona. Les forces especials del país han envoltat el perímetre de les instal·lacions, d'unes 10 hectàrees, i els atacants han buscat refugi en un turó a dins del complex turístic.

El lloc atacat és el campament Kangaba, un complex de luxe fundat per un ciutadà francès i freqüentat per turistes i expatriats occidentals als afores de la capital, Bamako.


Les autoritats de Mali apunten a "presumptes jihadistes" com a autors de l'atac, però no han transcendit més detalls. Alguns testimonis han assegurat que els atacants han cridat "Al·là és gran". L'ambaixada dels Estats Units a Mali van emetre un avís els últims dies en què alertava d'un augment del risc d'atacs al país.

Lluita conta l'AQMI

Mali manté una lluita contra el jihadisme, que a la zona pren la forma d'Al-Qaeda del Magreb Islàmic (AQMI). El novembre del 2015, almenys 19 persones van morir en un atac amb ostatges a l'hotel Radisson Blu de la capital, Bamako.

 

♦ Gener 2016 - Atac amb ostatges en un hotel de la capital de Burkina Faso

Anar al contingut