Brasil

Almenys divuit morts durant una operació policial contra el narcotràfic a Rio de Janeiro

Més de 1.300 agents han participat en una espectacular operació contra el narcotràfic en una zona de faveles al nord de Rio de Janeiro. L'operació, que continua oberta, s'ha saldat fins ara amb la mort de divuit persones. Comerciants i escoles van haver de tancar les portes pels tirotejos que hi va haver en ple carrer. La investigació va començar fa un mes i mig i, des d'aleshores, ja hi ha hagut més de quaranta morts. D'aquí a dues setmanes, a Rio se celebraran els Jocs Panamericans.

Actualitzat

L'operació de la policia brasilera contra bandes de narcotraficants en un barri de faveles del nord de Rio de Janeiro ha provocat la mort d'almenys divuit persones i ferides en una desena més.

En l'operatiu hi han participat 1.350 agents, en una de les mobilitzacions de les forces de seguretat més grans dels últims anys a la ciutat i en què hi han participat vehicles blindats i s'han utilitzat armes de foc i granades.

El govern de l'estat de Rio ha informat que les víctimes s'han produït en enfrontaments entre policies i delinqüents però les seves identitats no s'han fet públiques. Així doncs, encara no se sap si les víctimes són traficants de droga, policies o habitants de la favela, on hi viuen unes 100.000 persones.

Les forces de seguretat brasileres van començar fa un mes i mig un seguit d'operacions després de l'assassinat de dos policies. Des d'aleshores han mort 25 persones en els enfrontaments, a banda de les divuit d'aquest dimecres.

L'operatiu no té encara data de finalització però s'emmarca en la nova política de l'Estat de Rio, que va anunciar la seva voluntat de reprendre el control de les faveles dominades pels traficants.

L'onada de violència preocupa a les autoritats de Rio, on d'aquí a dues setmanes se celebraran els Jocs Panamericans. Uns 25.000 policies patrullaran la ciutat durant els jocs.

Anar al contingut