Manila

Almenys 80 morts a les Filipines per una tempesta tropical que paralitza la capital

El pas d'una forta tempesta tropical aquesta matinada per les Filipines ha causat una vuitantena de morts i ha obligat a evacuar centenars de persones de casa seva. En només sis hores ha plogut l'equivalent al que acostuma a ploure en un mes, 340 litres per metre quadrat, amb vents de fins a 100 quilòmetres per hora. La capital, Manila, està completament paralitzada per les inundacions, sense electricitat i amb l'aeroport tancat.

Actualitzat
La tempesta tropical "Ketsana" ha deixat part de l'arxipèlag immers en el caos. Hi ha poblacions senceres incomunicades de les quals encara no es té pràcticament cap notícia, i això fa témer que el balanç de víctimes augmenti dramàticament en les pròximes hores.

La capital, Manila, està completament paralitzada per les inundacions, sense electricitat i amb l'aeroport tancat. El govern ha declarat estat de catàstrofe a la ciutat i a 25 províncies del país. La presidenta, Gloria Macapagal-Arroyo, ha demanat que se'ls faci arribar ajuda en forma de roba, mantes, aliments i aigua potable.

La previsió és que la tempesta continuï avançant, en direcció a la Xina.
Anar al contingut