Pròxim Orient

Almenys 8 morts a la ciutat israeliana de Haifa pel llançament de coets de Hezbollah

Un pas més en l'escalada bèl·lica entre Israel i Hezbollah. Els coets llançats per la milícia xiïta libanesa han matat 8 persones a la ciutat israeliana de Haifa, la tercera ciutat d'Israel, i han deixat una trentena de ferits, alguns de greus. Un atac de les tropes hebrees contra infraestructures al sud del Líban ha causat almenys 5 morts. El primer ministre d'Israel, Ehud Olmert, ha amenaçat amb operacions de gran abast al nord del país. Per la seva banda, Hezbollah ha respost que tenen capacitat per destruir les petroquímiques de Haifa i que Israel s'ho pensi abans de fer qualsevol bogeria.

Actualitzat

Almenys 8 persones han mort i 30 han resultat ferides a Haifa pel llançament de coets per part de Hezbollah. Per segon cop el grup libanès bombardeja aquesta localitat de 250.000 habitants. En la mateixa operació s'ha fet blanc a la refineria de petroli més gran d'Israel, i s'han atacat les ciutats d'Acre i Nahariya. Fonts de les milícies han dit que s'han llançat Raad-2 i Raad-3, els coets de més abast que ha fet servir fins ara Hezbollah.

Segons un comunicat de la Resistència Islàmica, el braç armat de Hezbollah, l'acció és una resposta als reiterats bombardejos d'Israel sobre el sud de Beirut i a "la brutal agressió contra els nostres civils". Durant la nit, havien cessat els llançaments de Hezbollah. Israel va proveir Haifa de bateries antimíssils Patriot.

Després de l'atac, el primer ministre d'Israel, Ehud Olmert, ha amenaçat amb "conseqüències de gran abast" a la frontera nord i tota l'àrea en general. A més, el ministre de Defensa israelià ha autoritzat els poders locals a tancar les escoles, fàbriques i institucions públiques de les poblacions atacades per Hezbollah.

Hezbollah ha respost a les amenaces d'Olmert amb més amenaces. En un comunicat televisat, el grup xiïta ha explicat que deliberadament no han volgut tocar les petroquímiques de la ciutat, però adverteix Israel que s'ho pensi dues vegades abans d'emprendre qualsevol bogeria perquè Haifa i els seus voltants podrien desaparèixer.

Sigui com sigui, a Beirut hi està caient una pluja de coets. Columnes de fum s'aixequen a diversos punts i el retruny de les bombes se sent arreu. Aquest matí, les bombes han impactat a les oficines de la televisió Al-Manar, de Hezbollah, i han destruït també la principal central elèctrica de la capital. Almenys tres civils han mort a conseqüència d'aquests atacs.

La marina i les forces aèries israelianes han continuat bombardejant també les principals infraestructures libaneses arreu del país. En un d'aquests atacs, al sud del Líban, un míssil ha impactat contra dos edificis. S'han recuperat els cadàvers de cinc civils, però es creu que encara n'hi ha una dotzena d'atrapats sota la runa. Des de l'inici dels atacs sobre el Líban, avui fa cinc dies, més de 110 persones han mort, la majoria civils, i hi ha prop de 300 ferits.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut