Valenzuela

Almenys 72 morts en un incendi en una fàbrica de sabates a prop de Manila

La xifra de víctimes pot ser més elevada perquè en el moment de l'incendi hi podria haver hagut entre 200 i 300 persones treballant

RedaccióActualitzat

Gran incendi en una fàbrica de sabates a Valenzuela, a prop de Manila, a les Filipines. El balanç provisional és de 72 morts. El nombre de víctimes, però, podria ser superior, perquè hi ha treballadors desapareguts que els bombers intenten localitzar sota la runa de l'edifici. A la fàbrica hi treballaven oficialment al voltant de 60 persones, però hi podria haver més gent en el moment del sinistre. Es calcula que hi podia haver entre 200 i 300 persones, segons ha declarat el propietari, que no ha pogut concretar les causes del foc.

Les flames han provocat que s'ensorrés una gran part de la teulada de l'edifici quan els treballadors intentaven fugir del sinistre. Les autoritats filipines ja han anunciat que obriran una investigació per determinar si la fàbrica tenia tots els permisos i si complia les normes de seguretat.

Els familiars de les víctimes han denunciat les pèssimes condicions de treball dels empleats de la planta. Diuen que cobraven uns 300 pesos, uns sis euros al dia, no tenien protecció especial contra els vapors tòxics i no havien rebut instruccions d'evacuació en cas d'incendi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut