Lampedusa

Almenys 700 desapareguts per un vaixell que ha bolcat davant de les costes de Líbia

Fins aquest diumenge han mort intentant creuar el Mediterrani més de 900 immigrants

RedaccióActualitzat

Nou naufragi d'un vaixell carregat d'immigrants que intentava travessar el Mediterrani. L'embarcació és un pesquer que va sortir de Líbia amb almenys 700 persones a bord.

El pesquer navegava a unes 120 milles al sud de l'illa italana de Lampedusa, a la zona que es coneix com el canal de Sicília. Segons sembla, cap a la mitjanit els motors han fallat i han enviat un senyal d'ajuda. Els guardacostes italians han alertat el vaixell que hi havia més a prop, el "Rei Jacob", un mercant amb bandera portuguesa.

El mercant s'ha acostat per ajudar l'embarcació i aleshores les persones que hi viatjaven s'han situat a un dels costats del vaixell per demanar ajuda. Això pot haver fet bolcar el pesquer.

 

Itàlia hi ha enviat un gran dispositiu de recerca. Ha mobilitzat vaixells i helicòpters. Les embarcacions de rescat de la Marina italiana han rescatat 28 supervivents, que han explicat que al pesquer hi havia uns 700 immigrants més.

Les bones condicions de l'aigua, amb una temperatura de 17 graus, permeten mantenir l'esperança de trobar supervivents, encara que de moment s'han recuperat almenys 24 cadàvers.

Diumenge a la nit, s'han iterromput les tasques de recerca. Fins ara, només s'han trobat 28 supervivents.

 

l pitjor desastre al mar

L'ACNUR, l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, tem que aquest naufragi es pugui convertir en la pitjor tragèdia de la història de les migracions al Mediterrani. 

Crit d'alerta: 10 vegades més morts

Fins aquest diumenge havien mort intentant creuar el Mediterrani més de 900 immigrants. Aquesta xifra multiplica per deu les víctimes de l'any passat: 96.

L'Organització Internacional de les Migracions (IOM, per les sigles en anglès) afirma que si es manté aquesta tendència, al finals d'any tindríem una xifra esfereïdora: 30.000 persones podrien morir perseguint una millor vida a Europa.

Només en els últims sis dies, 13.000 persones han hagut de ser rescatades davant de les costes italianes

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut