Bagdad

Almenys 66 morts en atacs a dues presons de Bagdad i en un atemptat suïcida a Mossul

Noves accions violentes a l'Iraq. Un atemptat suïcida a Mossul, al nord del país, ha fet almenys 25 morts i més de 30 ferits. I un atac contra dues presons a prop de Bagdad, entre les quals hi ha la famosa d'Abu Ghraib, ha provocat la mort de 41 persones. En aquests atacs a dos centres penitenciaris també hi ha hagut més d'una cinquantena de ferits. Uns 500 presoners han pogut escapar.

RedaccióActualitzat
Jornada sagnant a l'Iraq. Diferents accions violentes han causat 66 morts i prop d'un centenar de ferits.

A la capital, Bagdad, hi ha hagut almenys 41 morts entre soldats i policies, i uns 50 ferits, segons xifres provisionals, en un doble atac contra dues presons iraquianes de la capital, Bagdad. Una d'aquestes presons és la presó d'Abu Ghraib, famós pels casos d'abusos i tortures protagonitzats pels soldats nord-americans durant la guerra de l'Iraq. L'objectiu de l'atac era alliberar-ne els presoners.

L'assalt ha començat de forma coordinada amb el llançament de projectils. Després s'han fet explotar diverses bombes a les portes dels dos edificis i han començat els tirotejos. Es tracta dels dos centres penitenciaris més grans de l'Iraq, on estan internats centenars de reclusos per delictes de terrorisme. Segons fonts oficials, uns 500 presoners d'aquestes dues presons haurien pogut escapar gràcies als atacs que han passat aquesta matinada.

A Mossul, uns 400 quilòmetres al nord de Bagdad, hi ha hagut també un atemptat contra un comboi militar. Un home que conduïa un vehicle ha fet esclatar l'artefacte que portava quan el comboi travessava la ciutat. De moment, s'han comptabilitzat 25 morts i 30 ferits, segons fonts policials. La majoria de les víctimes mortals són soldats.

Durant aquest mes es calcula que la violència ja ha provocat més de 600 víctimes mortals a l'Iraq.
Anar al contingut