Un membre dels equips de rescat busca víctimes entre la runa a Cangkringan. (Foto: EFE)
La d'aquest divendres ha estat l'erupció més forta de l'últim mes del Merapi. (Foto: EFE)
Indonèsia

Almenys 65 morts en una nova erupció del volcà Merapi a Indonèsia

Com a mínim 65 persones han mort a causa d'una nova erupció del volcà Merapi, a l'illa indonèsia de Java. Segons les autoritats del país, aquesta ha estat l'erupció més potent des que el volcà va entrar dins una nova fase eruptiva el 26 d'octubre. Des d'aleshores més d'un centenar de persones han mort a causa del núvol de cendra i fum que ha deixat anar el cràter, situat a més de 2.900 metres d'altura en una regió molt poblada del centre de l'illa de Java.

Actualitzat
Els serveis d'emergències han comptabilitzat fins ara 65 morts i desenes de ferits, un balanç encara provisional perquè hi ha zones "inaccessibles a causa del fum tòxic", segons ha indicat un responsable municipal de la ciutat de Yogyakarta, situada al sud del Merapi.

L'erupció ha passat a la mitjanit, hora local, i ha destruït la ciutat d'Argomulyo, situada a 18 quilòmetres del cràter. Hi ha hagut escenes de caos de la gent que ha buscat tots els mitjans per fugir del lloc en plena nit.

El govern ha demanat a més 100.000 persones que marxin de casa, d'habitatges situats al peu del volcà o al camí de pujada cap al cràter. Les autoritats indonèsies han ampliat la "zona perillosa", i per tant d'evacuació forçosa, de 15 a 20 quilòmetres al voltant del cim.
Anar al contingut