Destrosses que ha causat una de les explosions a Bàssora.
Destrosses que ha causat una de les explosions a Bàssora.
Bagdad

Almenys 60 morts en una cadena d'atemptats amb cotxe bomba a l'Iraq

Hi ha hagut deu explosions amb cotxe bomba a la capital, Bagdad, i a la principal ciutat del sud del país, Bàssora. En tots els casos, els objectius eren zones on la majoria de la població és musulmana xiïta. Els artefactes han esclatat en punts molt concorreguts, com ara una terminal d'autobús o un mercat.

RedaccióActualitzat
Almenys una seixantena de persones han mort a l'Iraq en deu explosions de cotxes bomba a la capital, Bagdad, i a la principal ciutat del sud del país, Bàssora. En tots els casos, els objectius eren zones on la majoria de la població és musulmana xiïta. Els artefactes han esclatat en punts molt concorreguts, com ara una terminal d'autobús o un mercat.

En els últims mesos, els xiïtes han estat l'objectiu de l'activitat armada dels insurgents. La tensió amb els sunnites està en el punt més àlgid des de la retirada nord-americana de l'Iraq, el desembre del 2011. La minoria sunnita està molesta amb el predomini polític que han aconseguit els xiïtes des de la caiguda del règim de Saddam Hussein.

En les últimes setmanes han organitzat manifestacions contra l'actual govern iraquià, liderat pel primer ministre xiïta, Nuri al-Maliki.
Anar al contingut