Santuari de Jutuat al-Imam a la localitat d'Al-Zubeir, a Bàssora
Santuari de Jutuat al-Imam a la localitat d'Al-Zubeir, a Bàssora
Al Zubeir

Almenys 50 xiïtes morts i 100 de ferits per una explosió en un santuari xiïta al sud de l'Iraq

Un mínim de 50 pelegrins xiïtes han mort aquest dissabte i cent han resultat ferits en un atemptat suïcida a la província de Bàssora, a 550 quilòmetres al sud de Bagdad. Fonts dels serveis de seguretat han informat que l'atemptat ha tingut per objectiu els fidels que celebraven la festivitat xiïta d'Al-Arbain, que commemora la fi dels 40 dies de dol per la mort l'any 680 de l'imam Hussein, nét del profeta Mahoma i el tercer dels dotze imams xiïtes.

RedaccióActualitzat
Els fidels es trobaven al santuari de Jutuat al-Imam a la localitat d'Al-Zubeir, a Bàssora, quan un suïcida ha fet esclatar un cinturó d'explosius.

La festa d'Al-Arbain, en què és tradició pelegrinar a la ciutat santa de Karbala, on es troba el santuari de l'imam Hussein, culminarà entre aquesta nit i demà.

Els atacs contra xiïtes s'han succeït en les últimes setmanes, després que el 5 de gener els fidels d'aquest credo van ser blanc d'una onada d'atemptats que va causar la mort d'almenys 59 persones.

Aquest fet va ampliar la bretxa entre les poblacions xiïta i sunnita de l'Iraq, país immers en una greu crisi política des del desembre a causa de l'ordre de detenció emesa contra el vicepresident sunnita, Tarek al-Hashemi, per la seva suposada vinculació amb actes de terrorisme.
Anar al contingut