Imatge de l'últim atemptat que va reivindicar Estat Islàmic a l'Iraq. Va ser l'explosió d'un cotxe bomba en un mercat que va pro…
Imatge de l'últim atemptat que va reivindicar Estat Islàmic a l'Iraq. Va ser l'explosió d'un cotxe bomba en un mercat que va provocar 11 morts (Reuters)
Bagdad

Almenys 50 morts i 80 ferits en una cadena d'atemptats al sud de l'Iraq

És l'atac terrorista més mortífer des que l'exèrcit iraquià va alliberar Mossul del control d'Estat Islàmic, que s'ha atribuït el atemptats

RedaccióActualitzat

Almenys 50 persones han mort aquest dijous en una cadena d'atemptats a prop de Nāṣiriya, al sud de l'Iraq, una zona amb majoria de població xiïta. Es tracta de l'atac terrorista més mortífer des que l'exèrcit iraquià alliberés Mossul del control d'Estat Islàmic. L'atac múltiple ha causat, a més, una vuitantena de ferits.

Fonts oficials han informat que hi ha hagut un atac armat contra un restaurant i l'explosió de dos cotxes bomba. Aquests vehicles han esclatat poc després de l'assalt al restaurant de la localitat de Fedek, a uns 80 quilòmetres a l'oest de Nāṣiriya. La televisió iraquiana Al Sumaria ha indicat que homes vestits amb uniforme militar han disparat contra els clients de l'establiment, molt d'ells iranians. I tot seguit, els mateixos autors de l'assalt s'han dirigit a un control de les forces de seguretat i han fet explotar dos vehicles.

Estat Islàmic ja s'ha responsabilitzat d'aquests atemptats. La xifra de morts podria augmentar perquè molts dels ferits es troben en estat crític.

L'últim acció terrorista d'Estat Islàmic a l'Iraq va ser fa dues setmanes en un mercat de Bagdad, amb un balanç d'11 morts i una trentena de ferits. En aquell atac també van fer esclatar un cotxe bomba.

Anar al contingut