Pakistanesos traslladen les víctimes de l'atemptat suïcida a la mesquita. (Foto: EFE)
L'atac ha coincidit amb la pregària de divendres, quan la mesquita és més plena. (Foto: EFE)
Islamabad

Almenys 50 morts en un atemptat suïcida en una mesquita al nord-oest del Pakistan

Un atemptat suïcida en una mesquita del Pakistan ha deixat almenys 50 morts i una trentena de ferits. L'atac ha tingut lloc a la localitat de Darra Adam Khel, al nord-oest del país, en un centre de culte sunnita durant la tradicional oració dels divendres. El kamikaze s'ha fet esclatar quan la mesquita era plena de fidels. El sostre del temple s'ha esfondrat a causa de l'explosió, i diverses persones han quedat atrapades entre els enderrocs. No es descarta que el nombre de víctimes augmenti.

Actualitzat
Un kamikaze ha fet esclatar la bomba que duia al damunt enmig d'un grup d'uns 300 fidels que assistien a la mesquita a la gran pregària dels divendres.

Darra Adam Khel és famosa per acollir un dels mercats d'armes més grans d'Àsia i es troba a les portes de l'inestable cinturó tribal fronterer amb l'Afganistan. En aquesta zona hi ha diverses faccions de la insurrecció talibana i altres organitzacions extremistes pròximes a Al-Qaeda.

La localitat, d'uns 50.000 habitants, està situada a uns 50 quilòmetres de la principal ciutat del nord-oest pakistanès, Peshawar, capital de la conflictiva província de Khyber-Pakhtunkhwa.

Aquesta és l'atemptat més greu al Pakistan des del setembre, contra una processó xiïta a Quetta, en què van morir 54 persones.
Anar al contingut