França xifra en 11 les víctimes mortals del temporal Leslie

Les autoritats franceses havien informat que els morts eren 13

RedaccióActualitzat

El temporal de pluja i vent d'aquest diumenge ha arribat amb molta força aquesta matinada de dilluns al sud de França. La cua de l'huracà Leslie ha deixat al seu pas les pitjors inundacions a la zona des de finals del segle XIX.

En algunes localitats de la zona, encara en alerta vermella, hi ha caigut en unes hores la precipitació de quatre mesos.

La zona més afectada és als voltants de Carcassona, a Occitània, on han mort almenys 11 persones, tot i que les autoritats franceses havien informat en un primer moment que les víctimes mortals eren 13 i mitjans francesos parlaven de 12 morts a les nou de la nit. 

6 dels morts han estat a Trèbes, 2 a Villegailhenc, 1 a Villardonnel, 1 a Villalier i 1 a Carcassona. També hi ha un desaparegut i 8 persones han resultat ferides. Per prevenció s'han evacuat unes 1.500 persones.


Alerta a Carcassona
 

Segons càlculs fets públics pel Ministeri de l'Interior, en aquesta zona "en poques hores ha caigut l'aigua equivalent a tres mesos de pluja",i ha pujat molt el nivell del riu Aude al seu pas per Carcassona.

Poc després de les 10 del matí, la prefectura del departament ha recomanat als habitants dels barris de la vora del riu que abandonessin les plantes baixes en previsió que la crescuda entri a dins dels edificis:

 

 

A Carcassona mateix s'ha prohibit que els vianants i els vehicles pesats passin pels ponts. Segons els serveis meteorològics francesos, les pluges poden continuar sent fortes en les pròximes hores:

 

Dos morts i un pont enfonsat a Villegailhenc
 

El temporal, causat per les restes de l'huracà Leslie, ha afectat el poble de Villegailhenc, on l'aigua s'ha emportat dues persones que han mort ofegades. També hi ha desaparegut un pont:
 

 

Arrossegada per l'aigua a dins de casa
 

Una altra persona, una dona, l'han trobada morta a Villardonnel, un altre poble del departament de l'Aude al nord de la capital, Carcassona. La dona se l'ha endut l'aigua quan era dins de casa seva.

Però on ha fet més mal l'aigua ha estat a Trèbes. En aquest poble, a l'est de Carcassona, el riu Aude, que dona nom al departament, ha pujat 8 metres de nivell, i s'esperava que encara en pujaria 2 més.

Segons el prefecte del departament de l'Aude, Alain Thirion, se sap del cert que una de les persones mortes era a casa dormint i se l'ha endut l'aigua que ha entrat a casa seva:

"Almenys una persona se l'ha endut l'aigua mentre dormia."

 

 

Al poble de Cuxac una persona ha resultat ferida per l'enfonsament d'una casa. Altres pobles afectats són Conques-sur-Orbièl​ i Argon, on l'aigua s'ha endut un altre pont.

 


Carreteres tallades i escoles tancades
 

Segons Thirion, en unes 5 hores han caigut entre 160 i 180 litres per metre quadrat, i els bombers han hagut de fer més de 250 actuacions. A Trèbes hi han caigut gairebé 300 litres per metre quadrat.

Totes les carreteres que comuniquen la part nord del departament de l'Aude estan tallades, i les escoles no obriran. Thirion ha demanat via Twitter que tothom es quedi a casa:

 


 

Atrapats a les teulades
 

El prefecte ha explicat que disposen de 6 helicòpters per rescatar la gent que ha quedat atrapada a casa seva. Malgrat que el mal temps està dificultant la seva feina, en alguns casos és l'única manera de rescatar-los:
 

"Tenim persones atrapades a les teulades. Haurem de fer servir helicòpters per evacuar-los perquè no hi podem arribar amb embarcacions, perquè la força de l'aigua ho fa massa perillós."


La circulació ferroviària entre Narbona i Carcassona ha quedat tallada fins a primera hora de la tarda, i s'ha evacuat els habitants de Pezens, un poble de 1.500 habitants en risc pel possible desbordament d'un embassament pròxim.

Segons els serveis meteorològics francesos, han estat les pluges a la Muntanya Negra les que han fet créixer desmesuradament els afluents que van a parar al riu Aude.

 


ARXIVAT A:
França
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut