Manama

Almenys 5 morts i centenars de ferits a Bahrain en una càrrega policial contra els manifestants

Almenys cinc manifestants han mort i centenars han resultat ferits en una càrrega policial contra les protestes a Bahrain, segons el cap de l'oposició xiïta al Parlament. Centenars d'agents antiavalots han desallotjat la plaça on els opositors acampaven des de feia setmanes a Manama, la capital d'aquest petit regne del golf Pèrsic.

Actualitzat
Tancs i helicòpters s'han encarregat del desallotjament per la força de la força la plaça de la Perla, al centre de la capital, on feia setmanes que hi acampaven mig miler d'opositors. A més, la policia també ha fet servir gasos lacrimògens, segons apunten els testimonis, que afegeixen que hi ha algunes tendes en flames. Un diputat opositor acusa els agents de fer servir foc real i de matar deliberadament els manifestants.

Els disturbis també s'han produït en altres punts de Manama, on els opositors es manifestaven de forma pacífica.

El govern de Bahrain, on s'han desplegat tropes saudites per donar suport a l'executiu, ja va decretar aquest dimarts l'estat d'emergència, que estarà vigent durant tres mesos, i aquest dimecres s'han suspès les classes als centres escolars i les universitats. També s'ha tancat la borsa.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut